سر انجام نمایندگان مجلس با اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان برای راه اندازی نیروگاه های تجدیدپذیر موافقت کردند.
به گزارش زیست آنلاین، نمایندگان مجلس با اختصاص مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال از منابع سپرده قرضالحسنه و عادی بانکها برای ایجاد نیروگاه خورشیدی در روستاها و مناطق محروم موافقت کردند.
اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان برای ایجاد نیروگاه خورشیدی در روستاهانمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با بند الحاقی پنج و ۶ تبصره ۱۶ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس بند الحاقی پنج تبصره ۱۶ این لایحه؛ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از طریق بانکهای عامل با هماهنگی و معرفی بسیج سازندگی نسبت به اختصاص مبلغ پنجاه هزار میلیارد ریال از محل منابع سپردههای قرضالحسنه و عادی بانکها برای پرداخت به تعداد ۱۰۰ هزار نفر جهت ایجاد نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی در روستاها و حاشیه شهرها و مناطق محروم به ازای هر نفر پانصد میلیون ریال با بازپرداخت شصت ماهه و نرخ چهاردرصد (۴%) اقدام کند. همچنین مابهالتفاوت نرخ سود تا سقف هزار میلیارد ریال نسبت به نرخ مصوب شورای پول و اعتبار از محل منابع بند «الف» تبصره (۱۸) این قانون پرداخت میشود که مسئولیت نصب و راهاندازی این نیروگاهها به صورت رایگان به عهده سازمان بسیج مستضعفین است.
استفاده از تسهیلات این بند منوط به ارائه قرارداد خرید تضمینی برق از سوی شرکت تابعه وزارت نیرو است.
بیشتر بخوانید: لزوم تنوع بخشی به منابع تامين مالی پرداختها برای انرژی تجديدپذير حمایت وزارت نیرو از راهاندازی نیروگاههای خورشیدی/قدردانی از آبفای قم در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیربه گزارش خبرگزاری فارس، معاون برنامهریزی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو از حمایت از احداث نیروگاههای خورشیدی کوچک در کشور خبر داد.
به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، جعفر محمدنژاد در بازدید از نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی آب و فاضلاب قم با قدردانی از اقدامات شرکت آب و فاضلاب در زمینه استفاده از انرژیهای تجدید پذیر اظهار داشت: با توجه به شرایط ایجاد شده منابع خرید تضمینی برق برای نیروگاههای کوچک در کشور فراهم است.
وی با اشاره به حمایت وزارت نیرو از راهاندازی نیروگاههای کوچک خورشیدی گفت: ۲۰ سال خرید تضمینی برق از جمله مزایای در نظر گرفته برای راهاندازی اینگونه نیروگاهها است ضمن اینکه در مواقع ضروری و در مباحث پدافند غیرعامل میتوانند یاریرسان باشند.
جعفر محمدنژاد با بیان اینکه راهکار ما آماده کردن بستری برای ایجاد اینگونه نیروگاهها است خاطرنشان کرد: همین حرکتهای کوچک ضمن ایجاد فرهنگسازی، مسیر را برای توسعه نیروگاههای خورشیدی هموار میکند.
معاون برنامهریزی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو با اشاره به اینکه امروز مردم نیز به دنبال راهاندازی اینگونه نیروگاهها هستند، تأکید کرد: نیروگاههای خورشیدی کوچک میتوانند در پیک مصرف تابستان برای تأمین برق و کاهش مسائل اجتماعی به کمک ما بیایند.
استفاده از ظرفیت های موجود در زمینه انرژیهای تجدیدپذیرمدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز با بیان اینکه این شرکت نیز تمام تلاش خود را برای استفاده از ظرفیتهای موجود در خصوص انرژیهای تجدید پذیر به کار بسته است، ابراز داشت: احداث نیروگاه برقابی با ظرفیت سه مگاوات در محل تصفیهخانه آب قم با استفاده از سرمایه بخش خصوصی و احداث دو نیروگاه خورشیدی ۲۰ و ۲۵ کیلوواتی در ستاد مرکزی شرکت آب و فاضلاب از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی با اشاره به احداث نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی در تأسیسات سالاریه ابراز داشت: قرارداد یک نیروگاه سه مگاواتی در تأسیسات معصومیه نیز منعقد شده و آماده آغاز عملیات اجرایی آن هستیم.
علی جان صادق پور به برخی دیگر از اقدامات شرکت آب و فاضلاب در زمینه استفاده از انرژیهای تجدید پذیر از جمله احداث نیروگاه برقابی ۴۲۵ کیلوواتی اشاره کرد و یادآور شد: سعی میکنیم تمام ظرفیتها را شناسایی کنیم و از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: در این زمینه نگاه ما بیشتر به رفع نیاز استان در زمان کمبود برق در مواقع ضروری به عنوان یک تعهد اجتماعی است که امیدواریم بتوانیم به این هدف دست یابیم.